Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 14:30
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Blog
Zdravie a hygiena mamičky a dieťatka
24.12.2019
Zdravie a hygiena mamičky a dieťatka
Počas prvých mesiacov života našich ratolestí im musíme zabezpečiť zvýšenú starostlivosť. Nejde len o základné potreby ako kŕmenie, obliekanie či spán... čítať celé
Zariadenie detskej izby
21.12.2019 Článok
Zariadenie detskej izby
Detské postele a postieľky, matrace aj ostatný nábytok nesmú deťom škodiť, alebo ohrozovať ich zdravie. Rovnako aj posteľná bielizeň. Všetko by malo b... čítať celé
10 odporúčaná kozmetika na starostlivosť o opálenú detskú pokožku
23.08.2019
10 odporúčaná kozmetika na starostlivosť o opálenú detskú pokožku
Každý rodič vie, že v lete, keď slnko pôsobí najviac, sa o detskú pokožku treba starať jedinečným spôsobom, ale nie každý vie, ako sa o ňu starať po l... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Vianočné pochúťky pre malé deti - ako si môžete prispôsobiť tradičné jedlá brušku?

Vianočné pochúťky pre malé deti - ako si môžete prispôsobiť tradičné jedlá brušku?

Poľská kuchyňa patrí k mastným a ťažkým jedlám. Okrem toho je Štedrý deň určite popoludňajším alebo večerným jedlom - často sa nazýva večera. Ak máte doma malé dieťa alebo malé dieťa, mali by ste určite sedieť pri vianočnom stole okolo 15 - 17 rokov, nie neskôr. Dieťa asi tak veľa nebude jesť, ale je lepšie zaobchádzať s Štedrým dňom ako s neskorým obedom namiesto večere.

Aké vianočné jedlá sú vhodné pre dieťa, ktoré má jeden rok?

  • Tradičný boršč , najlepšie doma. Pri príprave jedla nepridávajte toľko soli ako obvykle. Nechajte dospelí soľ polievku na tanieri. Soľ preťažuje obličky.
  • Hubová alebo hlivová polievka na šampiňóny . Môžete si ich kúpiť za akúkoľvek výraznú zľavu alebo pri stánku na trhu. Shunts sú zdrojom bielkovín, prospešných nenasýtených mastných kyselín, vitamínov B, vitamínu C, ako aj dôležitých minerálov ako vápnik, železo, horčík a zinok. Takúto polievku môžete zmiešať a podávať ju vo forme krémovej polievky, ale ak je vaše dieťa alergické na bielkoviny z kravského mlieka, do polievky nemôžete pridať krém. Aby bolo chutnejšie, môžete pridať maslo, potom podľa chuti nemusíte pridávať toľko soli.
  • Ryby , mastné a chudé, napríklad treska, ktorej mäso je veľmi jemné. Veľa záleží na liečbe. Pečené v peci, dusené alebo varené vo forme mäsových guličiek - áno. Pred podávaním rýb si dôkladne overte, či tu nie sú kosti! Skvelý nápad na jedlo pre Štedrý deň pre malé dieťa je ryba v gréčtine. Chudé ryby by sa mali najskôr variť, najlepšie dusené alebo pečené, pridajte nastrúhanú mrkvu, petržlen, zeler, paradajkový koncentrát, korenie a olej. Vďaka tomu bude dieťa jesť nielen zdravú bielkovinu, ale aj zeleninu!
  • Tortellini a knedle s kapustou a šampiňónmi - nedáme deťom lesné huby staršie ako 5 rokov.
  • Knedle so sladkým syrom, jahody, čučoriedky, ruské knedle, s pohánkou - to sú veľmi pekné jedlá. Ak vaše dieťa nie je alergické na tieto zložky, radi ich zje.
  • Kvasnicové placky alebo rolky s plnkou , napr. kapusta, šampiňóny, strúhaná zelenina. Takéto placky možno tiež považovať za doplnok k boršču, ak dieťa samozrejme dobre znáša pšenicu a lepok.
  • Kulebiak je prakticky to isté ako vyššie, t. j. kvasnicové cesto s náplňou, ale pečené vo veľkej forme.
  • Kapusta s hrachom (alebo hrášok s kapustou) môže spôsobiť nadúvanie, takže je lepšie pridať korenie na uľahčenie trávenia, napr. rasca a majoránky. Namiesto hrachu môžete pridať šošovku (červenú alebo zelenú).
  • Vegetariánsky guláš vyrobený z kysaného kapra, napríklad so šošovicou.
  • Kompost zo sušeného ovocia - varte sušené jablká, slivky, dáta, marhule, hrozienka, pridajte škoricu. Nepridávajte cukor - kompot je sám o sebe sladký. Nakoniec môžete pridať plátky pomaranča, ktoré trochu znížia sladkosť. Okrem toho sušené ovocie obsahuje železo, ktoré je pre mladé telo také dôležité.
  • Perníky , zostavené spolu, budú chutnať oveľa viac ako z obchodu! Pamätajte, že po pečení sú tvrdé, ale neskôr zmäknú. Môžu byť upečené niekoľko týždňov pred Vianocami a uložené vo vzduchotesnej nádobe. Na Štedrý deň si môžete urobiť dekorácie z perníkov.
  • ksylitol, czyli cukier brzozowy. Domáce koláče alebo z dobrého pečiva. Čím menej cukru, tým lepšie. Môžete napríklad pridať do pečiva
  • cynamonem. Pečené jablká alebo hrušky posypané
  • Rezance s makiem a sušené ovocie a orechy (rôzne pomenované). Do tejto misky sa pridáva med. Malo by to byť prirodzené. Deti môžu konzumovať med po 1 roku. Dajte si pozor len na orechy. Sú klasifikované ako vysoko alergénne výrobky. Ak vaše dieťa zatiaľ nejedlo orechy (najmä arašidy, lieskové orechy, vlašské orechy), je lepšie neriskovať počas prázdnin.
  • Mäso, najlepšie pečené alebo varené . Do byliniek môžete piecť napríklad šunku alebo morčacie filé. Bude to užitočné pre sendviče aj ako kúsok mäsa na vianočnú večeru.
  • Zeleninové šaláty s majonézou sú počas prázdnin určite dobrým a ľahko stráviteľným jedlom. Vyberte si majonézu s dobrým zložením a nepridávajte príliš veľa, pretože šalát bude príliš tučný. Majonéza tiež obsahuje ocot a soľ, ktoré by deti nemali konzumovať vo veľkých množstvách.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

© 2018 Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk